35 let Slovenske skupnosti na Goriškem

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-146-7
Št. strani:
218
Vezava:
mehka

V knjisi so objavljena tajniška poročila z vseh 15 dosedanjih kongresov goriške Slovenske skupnosti, od ustanovnega kongresa leta 1975 do zadnjega kongresa leta 2008. Vsa poročila pravzaprav niso ohranjena, zato…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

V knjisi so objavljena tajniška poročila z vseh 15 dosedanjih kongresov goriške Slovenske skupnosti, od ustanovnega kongresa leta 1975 do zadnjega kongresa leta 2008. Vsa poročila pravzaprav niso ohranjena, zato je avtorica morala včasih njihovo vsebino obnoviti s pomočjo časopisov in pričevanj. Posebno dragocena so njena uvodna raziskava o snovanju nove stranke in vezna besedila s kopico podatkov o dogajanju od kongresa do kongresa. Tako pred nami oživi najpomembnejše dogajanje zadnjih 35 let na Goriškem, deloma tudi v širšem prostoru. Ob tem so v knjigi preglednice volilnih izidov in vodstev goriškega dela stranke v omenjenem obdobju. Zelo bogato je dokumentarno slikovno gradivo.


Erika Jazbar, se je rodila v Gorici leta 1972. Po diplomi iz klasične filologije se je zaposlila kot časnikarka v slovenski redakciji vsedržavne televizijske italijanske mreže RAI. En mandat je bila občinska  svetovalka v Gorici. Je avtorica številkih publicističnih del.


Priporočamo še