Burjin čas

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-136-8
Št. strani:
192
Vezava:
mehka

Knjižni prvenec Vilme Purič je pripoved, postavljena v burna leta druge svetovne vojne, v vas Repen, ki je znana daleč naokoli po Kraški hiši in kjer se vsaki dve leti…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 23,00 

Knjižni prvenec Vilme Purič je pripoved, postavljena v burna leta druge svetovne vojne, v vas Repen, ki je znana daleč naokoli po Kraški hiši in kjer se vsaki dve leti zelo doživeto obnavljajo običaji, povezani z obredi in dogajanjem Kraške ohceti. Zgodba glavne junakinje, mlade in živahne Brine, ki jo vojni vrtinec potegne vase, se sicer opira na nekatere pričevanjske drobce, a se vendar ne razpleta kot zgodovinski roman, temveč kot nekakšna duhovna kronika vsakdanjega življenja vasi na obronkih Krasa.

Delo bo bralca presenetilo in navdušilo zaradi svežine snovi, drznih jezikovnih in slogovnih izbir ter zaradi svoje izrazne moči. Roman o vojni in ljubezni na obronkih Krasa bo ostal vsakemu, ki ga bo vzel v roke, dolgo v srcu in spominu.


Vilma Purič se je rodila leta 1966 v Trstu. Poučuje slovenščino na tržaških nižjih in višjih šolah. Že več let piše literarne ocene za radio Trst A kot sodelavka oddaje Kulturni dogodki. Z literarnimi kritikami in eseji se oglaša v lokalnem časopisju. Z možem in otroki živi v Repnu pri Trstu.


Priporočamo še