Hiša na Krasu

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-079-6
Št. strani:
176
Vezava:
mehka

Spremna beseda: Marija Cenda Tematika dela je na prvi pogled ljubezenska; avtorica jo razvije z njej prirojenim občutkom za realnost s hitrimi in pogostimi dialogi. Ob poglabljanju v branje nudi…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

Spremna beseda: Marija Cenda

Tematika dela je na prvi pogled ljubezenska; avtorica jo razvije z njej prirojenim občutkom za realnost s hitrimi in pogostimi dialogi. Ob poglabljanju v branje nudi roman še veliko širše razsežnosto, ker v zgodbo Umkova vplete globljo meditacijo o osebni in narodni identiteti ter odnosu do družinskega izročila. Tipičen tržaški motiv, ki pa se v svoji problematičnosti ponuja v razmislek celotni slovenski stvarnosti.


Evelina Umek, rojena v Trstu, leta 1939 je po maturi na klasičnem liceju v Trstu diplomirala na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani. Najprej se je zaposlila v založništvu, nato pa pri Otroškem in mladinskem programu RTV Slovenija. Napisala je več knjig za otroke in veliko prevajala iz italijanščine v slovenščino.

Pri založbi Mladika je skupaj z ilustratorko Živo Pahor izdala mladinski knjigi Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci ter Malka gre v Trst. Za odrasle je napisala zbirko novel Mandrija in druge zgodbe ter romane Frizerka, Hiša na Krasu, Zlata poroka ali Tržaški blues in biografski roman o Marici Nadlišek Bartol z naslovom Po sledeh fate morgane. Za zbirko zgodb Mandrija je leta 2004 prejela tržaško literarno nagrado Vstajenje.


Priporočamo še