Brez zime

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-180-1
Št. strani:
208
Vezava:
mehka

Spremna beseda: Loredana Umek V delu s sodobno tematiko se s stilno ubranim in izbranim besediščem Vilma Purič dotakne krhkosti in razpetosti življenja ženske junakinje, ki se spopada z zaljubljenostjo,…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 22,00 

Spremna beseda: Loredana Umek

V delu s sodobno tematiko se s stilno ubranim in izbranim besediščem Vilma Purič dotakne krhkosti in razpetosti življenja ženske junakinje, ki se spopada z zaljubljenostjo, materinstvom in novim družinskim življenjem. V ozadju urbanega okvirja, ki ga predstavlja mesto Trst, avtorica z izjemno sposobnostjo vživetja v usodo in razpoloženja svoje junakinje ter s pretanjenim čutom za detajle stopnjuje njeno zgodbo do nedoumljivega razpleta. Slogovno in jezikovno tudi to delo označujejo sveže in drzne izbire.

Druge knjige avtorice Vilme Purič:

  • Burjin čas
  • Pesniki pod lečo

Vilma Purič se je rodila v Trstu leta 1966. Poučuje slovenščino na tržaških nižjih in višjih šolah. Že več let piše literarne ocene za radio Trst A kot sodelavka oddaje Kulturni dogodki. Z literarnimi kritikami in eseji se oglaša v lokalnem časopisju. Z možem in otroki živi v Repnu pri Trsu.

Izdala je roman Burjin čas (2009) in esejistično delo Pesniki pod lečo (2011).


Priporočamo še