Katedrale, male in velike

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-314-0
Št. strani:
224
Vezava:
mehka

Roman o sodobnih slovenskih katoliških izobražencih, postavljenih v fiktivne vasi nekje na idrijsko-cerkljanskem, vpet v slovenstvo na obeh straneh meje in v širši svet: jezuit je deležen nenadnega visokega obiska…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 20,00 

Roman o sodobnih slovenskih katoliških izobražencih, postavljenih v fiktivne vasi nekje na idrijsko-cerkljanskem, vpet v slovenstvo na obeh straneh meje in v širši svet: jezuit je deležen nenadnega visokega obiska v spovednici;  v vatikanskih uradih razmišljajo o kandidatu za slovenskega kardinala, o ptujskem škofu; arhitekt Andrej Ličen dobi nalogo prenove Trga republike, a prelepo podeželje njemu in njegovi ženi Špeli ne zagotavlja miru srca; upokojeni diplomat piše politično-fantastični roman; trije duhovniki, ki se borijo s svojimi samotami in izzivi sedanjega časa. Večno in univerzalno se prepleta s časnim, narodnim in osebnim, liki tega dogajanja pa vsak na svoj način hlepijo po skrivnosti in usmiljenju.


Leon Marc (1968) je diplomat in publicist, doma iz Vipavske doline. Za zunanje ministrstvo je doslej služboval v Sloveniji, na Češkem, Portugalskem, Nizozemskem in Irskem, ob tem pa se je udejstvoval tudi kot pisec člankov v Tretjem dnevu in dopisnik tedanjega goriškega Katoliškega glasa (danes Novi glas). V povezavi z njegovim delom pri Slovenskih krščanskih demokratih je leta 1999 izšlo delo Kristjani za demokracijo. Z aktualnimi družbenimi temami sta povezani knjigi Dežela priložnosti (Družina, 2013) ter Izpraznjeni prazniki. Slovenci v dobi migracij in populizma (Družina, 2018), na njegovo poklicno pot pa se navezujeta What’s so eastern about Eastern Europe (Oldcastle Books, 2009) in Diplomatski praktikum (GV Založba, 2015). Veliko pozornosti posveča vprašanjem vere in Cerkve: Za novo tradicijo (Dravlje, 2010), Dolgčas pri maši? – mašna knjiga za otroke (Ognjišče, 2017) ter 130 tvitov Svetega Duha – Kako sem hčerki razložil vprašanja in odgovore za birmo (Salve, 2020). Roman Katedrale je njegov literarni prvenec.


Priporočamo še