Mozaik v kovčku

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-173-3
Št. strani:
106
Vezava:
mehka vezava, barvne ilustracije

Ilustrator: Jasna Merkù Mozaik v kovčku je romaneskni mozaik, v katerem se prepletajo prozne in pesniške, esejistične in narativne prvine. Refleksija o barvah, o njihovih simbolnih pomenih, o njihovi pojavnosti…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 22,00 

Ilustrator: Jasna Merkù

Mozaik v kovčku je romaneskni mozaik, v katerem se prepletajo prozne in pesniške, esejistične in narativne prvine. Refleksija o barvah, o njihovih simbolnih pomenih, o njihovi pojavnosti se nastavlja ne samo kot navdih za čustveno izpoved in razmišljanje o sodobnih vprašanjih, o ekoloških in kulturno-družbenih temah, temveč kot izhodišče Galjine zgodbe, avtoričine ruske prijateljice, ki se naseli na Kras, ga spoznava, doživlja in se mu prepusti. Mavrični žar pripovedi osvetljuje dogajalno nit in obenem zabrisuje mejo med realnih in fantazijskim, med osebnim in družbenim. V tem domišljijskem prostoru zaživijo svoje individualno življenje ilustracije Jasne Merkù: raznolikost tehnik in materialov, ustvarjalni eros, pestrost barvnih odtenkov pišejo paralelno likovno zgodbo in soustvarjajo svojevrsten literarno-umetniški mozaik.

Druge knjige avtorice Majde Artač:

  • Svilenapesem@2004.si
  • Rapsodija o goriškem slavčku. Biseri, cvetje in antika v poeziji Simona Gregorčiča 

Majda Artač Sturman, rojena v Trstu leta 1953, je diplomirala iz klasične filologije na tržaški Fakulteti za leposlovje in filozofijo. Dolego let je poučevala slovenščino in latinščino na klasičnem liceju v Trstu, mentorsko usmerjala mlade in vodila različne delavnice. Piše prozo in poezijo, njene pesmi so vključene v več slovenskih in italijanskih antologij. Sodeluje s tednikom Novi glas in s tržaškim radiom Trst A. Izdala je pesniški zbirki Žejni oleander (2002) in Svilenapesem@2004.si (2005) ter esej Rapsodija o goriškem slavčku. Biseri, cvetje in antika v Gregorčičevi poeziji (2006).

Jasna Merkù, rojena v Trstu leta 1958, je diplomirala leta 1981 iz grafičnega oblikovanja na univerzi v Urbinu in magistrirala iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Poučuje risanje in zgodovino umetnosti na slovenskih šolah v Trstu. Piše tekste za dnevnike, strokovne revije, slovenski radio. Posveča se mladinski knjižni ilustraciji, slikarstvu in grafiki. Razstavlja doma in v tujini ter sodeluje na mednarodnih likovnih simpozijih.


Priporočamo še