Murva Fabianijevih

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-264-8
Št. strani:
264
Vezava:
mehka

Stoletje miru na Krasu   Knjiga tržaškega pisatelja Renata Ferrarija v slovenskem prevodu Eveline Umek nam pričara čas konca 19. in začetka 20. stoletja, ki je daleč za nami, vendar…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 18,00 

Stoletje miru na Krasu

 

Knjiga tržaškega pisatelja Renata Ferrarija v slovenskem prevodu Eveline Umek nam pričara čas konca 19. in začetka 20. stoletja, ki je daleč za nami, vendar hkrati tako živ in pristen, da nas prevzave. Murva Fabianijevih je pripoved o spoznavanju, ljubezni, in rasti mlade mestne punce Charlotte von Koffler. Postavljena je najprej v Trst, nato v trdo in še nekoliko divje naravno okolje kobdiljskega Krasa. V tem okviru zaživijo nepozabni junaki, katerim je potreba po ljubezni glavno življenjsko gonilo.


Renato Ferrari se je rodil tržaškim staršem leta 1908 v Gorici. Leta 1934 se je preselil v Milan in tam živel do smrti leta 2002. Poleg knjige Murva Fabianijevih je izdal zibrko novel Cani e gatti v Trieste (Psi in mačke v Trstu, 1983), ki jih je skoraj vse napisal v dvajsetih in tridesetih letih, in roman Il Caffè Ferrari ai Volti di Chiozza (Kavarna Ferrari pri Volti di Chiozza, 1993), ki dopolnjuje avtorjevo družinsko kroniko. Leta 1998 je izdal še roman Nudi di donne (Ženski akti).


Priporočamo še