Besede ne ubogajo več/Parole indomite

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-353-9
Št. strani:
36
Vezava:
trda, barvni tisk, priložena CD-plošča

Knjiga s priloženim glasbenim CD-jem je plod sodelovanja slovenskih pesnici v Italiji, Andrejke Možine in skupine Violoncelli Itineranti.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 27,00 

Dvojezična knjiga Besede ne ubogajo več/Parole indomite ponuja pesmi slovenskih avtoric v Italiji – Alenke Rebula, Andreine Trusgnach Cekove, Zore Tavčar, Irene Žerjal, Marine Cernetig, Silvane Paletti, Marije Kostnapfel – v izvirniku in v italijanskem prevodu Darja Betocchi, Martina Clerici, Vesna Cunja, Roberto Dapit, Magda Jevnikar, Andreina Trusgnach Cekova). Spremno besedo v knjigo je napisala glasbenica in slavistka Mateja Černic. Knjigo grafično bogatijo repordukcije slik goriškega likovnega umetnika Ivana Žerjala. Priložen ji je glasbeni CD, na katerem so posnetki uglasbenih pesmi, ki jih čelistka Andrejka Možina (avtorica glasbe) izvedla s skupino Violoncelli Itineranti (Andrejka Možina, Irene Ferro – Casagrande, Carla Scandura).

 

Glasbeni projetk so podprli Fondazione-Sklad Libero Zora Polojaz, Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ZSKD, Zadružna kraška Banka in Slovenska prosveta.

Andrejka Možina je slovenska glasbenica iz Trsta, diplomirana čelistka (Konservatorij za glasbo G. Tartini v Trstu, 2004) in jazz pevka (Konservatorij za glasbo G. Tartini, 2010 / KGBL v Ljubljani, 2006), ki se ob rednem koncertiranju s solističnim projektom violončelo in glas ter skupino Violoncelli Itineranti čedalje uspešneje posveča skladateljevanju. Uvrstila se je v finale na različnih skladateljskih tekmovanjih – In clausura v sodelovanju z maestrom Giovannijem Sollimo in orkestrom 100 Cellos v Milanu (2014), Festival slovenskega šansona 2009 in 2023 v produkciji RTV
Slovenija, nagrada za najboljšo slovensko jazz kompozicijo Jazzon 2009 in 2010 – in bila nagrajena v letih 2016 in 2017 s 3. in 2. nagrado na tekmovanju La Mancha guitars v Nemčiji.
Pri ustvarjanju jo navdihujejo različne glasbene kulture, poezija in literarna beseda nasploh
ter upodabljajoča umetnost. V prizadevanju za dinamičnost in neposrednost se v svojih skladbah in tudi na nastopih poslužuje različnih izraznih sredstev umetniškega performansa in improvizacije.
V zadnjih letih se posveča zvočnemu opremljanju umetniških branj, dokumentarcev, radijskih iger in gledaliških predstav, občasno pa sodeluje pri projektih v dvojici z umetnikom Francem Vecchietom.
Nastopala je na festivalih Chigiana International Festival, Ravenna Festival, Jazz Italiano per le Terre del Sisma, Folkest, Nei Suoni Dei Luoghi, Villa Celimontana Jazz Festival, Jazz&Wine of Peace, Trieste Estate, TriesteLovesJazz, Across the Border, Imago Sloveniae, Jazz Festival Ljubljana, Shanghai International Art Festival of China itd.

Besede ne ubogajo več / Parole indomite je Andrejkin tretji avtorski projekt po albumih Zasul si me z zvezdami (ZTT-EST, 2006) in Zarja (Cat Sound Records e ZTT-EST, 2011).

Priporočamo še