Odžejališče

Avtor:
ISBN:
978- 88-7342-054-0
Št. strani:
72

Pesniška zbirka potrjuje avtorjevo privrženost avtentični poeziji s toplim čustvovanjem in pietetnim odnosom do usode in do zemlje ob robu Istre med socerbskim hribom in Žavljami, ki se je v…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 8,00 

Pesniška zbirka potrjuje avtorjevo privrženost avtentični poeziji s toplim čustvovanjem in pietetnim odnosom do usode in do zemlje ob robu Istre med socerbskim hribom in Žavljami, ki se je v zadnjih letih iz pretežno kmečkega skoraj v celoti spremenila v industrijsko področje.

Nova zbirka prinaša poezijo že dozorelega človeka, ki se mu le tu in tam zbudijo spomini (Prelepo je bilo / čez njive korakoma / v dvoje v troje. / Najprej z mamo / na pomladni pir / cvetja in otroških sadežev. / Nato z očetom / v cvrečo poletno vročino / v vrtince sena in otave.) Večina pesmi odseva današnji čas, ki je trpek in katastrofičen (predrevili se bomo  / skoz ognjemet Dokončja / do Magme Siderala / in osvojili spajanje osončja.) Zbirka prinaša lep izbor poezije, ki ni samo osebno izpovedna, ampak je pri Pangercu kot vedno tudi odprta človeku, narodu in svetu.

Druga dela avtorja Borisa Pangerca:

Čudovita zgodba
Amfora časa


Boris Pangerc se je rodil v Trstu leta 1952. Stopil je v slovensko literaturo s pesniško zbirko Amfora časa, ki je izšla pri Mladiki leta 1972. Je avtor več pesniških zbirk, romanov Grad v kaličju in Majenca in urednik številnik zbornikov. Posveča se tudi glasbi in je bil več let član Tržaškega okteta.


Priporočamo še