Vroči ledeniki

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-227-3
Št. strani:
86
Vezava:
mehka

Zbirka, kateri je uvodno besedo napisala literarna zgodovinarka Irena Novak Popov, zajema petdeset pesmi na eksistencialno in erotično tematiko, prisoten pa je tudi motvi domače zemlje in avtorju drage oljke.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 13,00 

Zbirka, kateri je uvodno besedo napisala literarna zgodovinarka Irena Novak Popov, zajema petdeset pesmi na eksistencialno in erotično tematiko, prisoten pa je tudi motvi domače zemlje in avtorju drage oljke. Zbirka je urejena v sedem razdelkov, naslovljenih po nosilnih uvodnih pesmih.


Boris Pangerc se je rodil v Dolini pri Trstu 3. avgusta 1952. Po maturi na tržaškem znanstvenem liceju je na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz slovenskega jezika in književnosti. Od leta 1983 je redno nameščen na Nižji srednji šoli Simona Gregorčiča v Dolini kot profesor slovenščine, zgodovine in zemljepisa.
Piše pesniška in prozna dela, je avtor publicističnih del in urednik več publikacij. Veliko je sodeloval s slovenskimi radijskimi in televizijskimi sporedi RAI in z RTV Slovenija.
Od leta 2002 se intenzivno ukvarja tudi z oljkarstvom in proizvaja ekstra deviško oljčno olje »Dagla«.
Pangerčeve pesmi so uglasbili Aleksander Vodopivec, Edvin Križmančič, Radovan Gobec, Dina Slama, Giampaolo Coral, Ubald Vrabec, predvsem in največ pa domači dolinski skladatelj Ignacij Ota.


Priporočamo še