PROZORNOSTI ODČARANEGA ZALIVA / TRASPARENZE DI UN GOLFO DISINCANTATO

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-309-6
Št. strani:
136
Vezava:
mehka

Pesmi je Majda Artač ustvarila v slovenskem in italijanskem jeziku. Avtorica v njih išče ritem in harmoninjo, predvsem pa ji gre za izčiščeno sporočilo. Spremni besedi sta napisala Jurij Paljk…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

Pesmi je Majda Artač ustvarila v slovenskem in italijanskem jeziku. Avtorica v njih išče ritem in harmoninjo, predvsem pa ji gre za izčiščeno sporočilo. Spremni besedi sta napisala Jurij Paljk v slovenščini in Raffaella Cervetti v italijanščini.


Majda Artač Sturman je besedna ustvarjalka in esejistka, piše recenzije, poezijo in prozo za odrasle in otroke, njene pesmi so vključene v več slovenskih in italijanskih pesniških antologij. Leta 2003 se je uvrstila med dvanajsterico kandidatov za naziv viteza/vitezinje na pesniškem turnirju v Mariboru. Med drugim je izdala štiri pesniške zbirke, prozno pesniško delo Mozaik v  kovčku (2012), zbirko pravljic Pravljice za Niko, pravljice za malo in veliko (2016) in zbirko kratkih zgodb Silhuete (2018). Obožuje zvočnost in ritem različnih jezikov, likovno umetnost, otroško ilustracijo, sprehode v naravi, cvetje in barve.


Priporočamo še