Razprti svetovi

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-082-4
Št. strani:
72
Vezava:
trda

Spremna beseda: Ivanka Hergold Svojo pesniško pot je Bandelli začel pri založbi Mladika leta 2000, ko je debitiral z zbirko Klic iz nadzemlja. V njej je nakazal glavne tematike svojega…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

Spremna beseda: Ivanka Hergold

Svojo pesniško pot je Bandelli začel pri založbi Mladika leta 2000, ko je debitiral z zbirko Klic iz nadzemlja. V njej je nakazal glavne tematike svojega pesniškega sveta: religioznost, eksistencialna tematika, ljubezen. V novi zbirki Razprti svetovi pesnik prevzema in poglablja že nakazane teme z intelektualno zrelostjo in izrazito duhovnostjo. Zbirka se deli v pet pesniških sklopov: Opazovanja, Vsakdanjosti, In memoriam, Pri(od)sotnosti, Minevanja. Kot pravi Ivanka Hergold v spremni besedi, “ne moremo mimo ugotovitve, da je to moderna duhovna poezija, ki pušča v bralcu vtis pristnosti ob doživljanju sveta, sebe in stvarstva.« In to je tudi odlika te zbirke ter predstavlja njeno edinstvenost.


David Bandelj, rojen v Gorici leta 1978, je pesnik, glasbenik, in predavatelj. Po klasični maturi in diplomi je doktoriral iz literarnih ved. Opravljal je več poklicev:  profesor na šolah, asistent in raziskovalec na univerzi, zborovodja, učitelj klavirja, zborovski pevec, kolumnist in literarni kritik. Poezijo objavlja tu in tam po revijah in antologijah ali jo bere na festivalih in javnih branjih.


Priporočamo še