LEGENDA O PLAVAJOČEM DREVESU

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-251-8
Št. strani:
80
Vezava:
mehka, barvne ilustracije

»Pleši, skači, vriskaj, poj, vse bolj hitro ti z menoj, ni dovolj deset otrok, da okrog lipe sklene krog.« Tako se začne pravljična zgodba o lipovem drevesu, ki v svojih…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 10,50 
»Pleši, skači, vriskaj, poj,
vse bolj hitro ti z menoj,
ni dovolj deset otrok,
da okrog lipe sklene krog.«

Tako se začne pravljična zgodba o lipovem drevesu, ki v svojih koreninah skriva ukradeni zaklad kralja Daroslava. Kdor izve za to skrivnost, bi se zaklada rad polastil in drevo uničil, zato se lipa raje odpravi po reki na dolgo pot in se spusti v pravo pustolovščino. Na svoji poti pomaga vsem, ki potrebujejo pomoč – po krivici preganjani čarovniški družini, nerodnim otrokom, ki so se povzpeli previsoko na njene veje, brodolomcem, lastovkam, ki se spomladi vračajo domov, preplašenim zajčkom – jih po potrebi pozdravi s čarovno močjo svojih listov in obdari z zlatimi lipovimi vejicami – saj je lipa v stoletjih, ki so pretekla, vsrkala zlati zaklad in sama postala čarovna.

Minejo stoletja …

Helena Jovanovič je rojena v Ljubljani, od otroštva pa živi v Trstu. Na tržaški univerzi je diplomirala iz političnih ved, vzporedno s študijem pa je že kot višješolka objavljala članke za različne medije in tudi za Radio Trst A. Na deželnem sedežu RAI Furlanije Julijske krajine se je kot poklicna novinarka zaposlila leta 1995. Za slovensko radijsko in televizijsko postajo RAI je pripravila več pogovorov in poglobitev, posvečenih varstvu narave in podnebnim spremembam. Poleg dela na terenu je bila vrsto let televizijska voditeljica.

Štefan Turk (Trst, 1974), je diplomiral iz zgodovine umetnosti na tržaški univerzi. Obiskoval je tečaj ilustracije pod mentorstvom priznanega ilustratorja Svjetlana Junakoviča na mednarodni šoli za ilustracijo v Sarmede pri Trevisu. Razstavljal je v Italiji, Sloveniji in tujini. Ilustracije redno objavlja v tržaški otroški reviji Galeb, sodeloval je tudi z otroškimi revijami Ciciban, Zmajček in Mavrica. Ilustriral je 3 slikanic in eno elektronsko knjigo.

Priporočamo še