Prevzetna koza

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-347-8
Št. strani:
20
Vezava:
trda, barvni tisk

Pravljica o prevzetni kozi je zabavna pripoved o življenju domačih živalih na kmetiji in o domišljavi kozi, ki zagospodari na posestvu.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 17,00 

Nekega dne se kmet odloči, da bo zapustil kmetijo in si privoščil dopust na morju. Živali se sprva zmedeno sprašujejo, kaj bo z njimi, nekatere poprimejo za delo, druge naprej počivajo, a dejstvo je, da na posestvu iz dneva v dan narašča nered. Nekega dne na kmetijo prikopitlja sestradana koza. Živali jo nahranijo in povabijo, naj ostane pri njih. Koza sprejme povabilo in jim v zahvalo za prijaznost ponudi, da bi uredila življenje na kmetiji. Ker pa koza ni dobrega srca in misli, da je pametnejša in boljša od drugih živali, začne takoj ukazovati. Iz dneva v dan postaja vse bolj domišljava in stopnjuje svoje nesmiselne zahteve, dokler ne pride do nepričakovanega razpleta.

Lara Spinazzola je diplomirala iz psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Najprej je bila zaposlena v Centru Janeza Levca v Ljubljani, kasneje pa se je vrnila na Primorsko in je bila več let zaposlena kot psihologinja na OŠ Miren. Pri svojem delu z učenci je spoznala marsikatero stisko otrok. Na njena vrata so lahko potrkali kadarkoli, saj si je znala vzeti čas zanje. Pa ne le, da jih samo posluša in tolaži. Z vsakim se pogovori, skupno iščeta rešitve ali vsaj kako izboljšati ali se samo znajti v novi situaciji. Stiske, take in drugačne strahove prepoznava tudi pri svojih dveh otrocih, kar s pridom uporabi pri svojem profesionalnem delu in tudi pri pisanju.

Pri založbi Mladika je leta 2020 izšla njena prva zgodba z naslovom Evelin, Peter in Strašni Koronavirus ter pravljico Kam je izginila zelena?

Priporočamo še