Poroka na otoku Pikapoka/Quattro e quattr’otto nozze sull’isolotto

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-350-8
Št. strani:
24
Vezava:
trda, barvni tisk

Ritmična in zvočna otroška pesmica v slovenskem in italijanskem jeziku.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 17,00 

V pesmici avtorica pripoveduje o otoku Pikapoka, kjer bo na zelenem travniku poroka. Vzela se bosta Pik in Poka, rjavooka breza bo nevestina priča, za ženina pa bo priča topol od sinjega potoka. Hroščki, metuljčki, črički in škržati bodo glasno godli, svetje bodo tri dni in tri noči jedli, pili in peli. Vsi bodo veselo nazdravili, spomladi pa se bo na trati igral novi roj srčkanih pikapolonic.

Knjižica vsebuje tudi ilustriran slovensko-italijanski slovarček z desetimi besedami.

Ritmična in zvočna otroška pesmica, prepesnjena v italijanščino, je namenjena tako predšolskemu otroku, kateremu bere odrasli, kot tudi mladim bralcem, ki se šele uvajajo v samostojno branje. Napisana je z velikimi tiskanimi črkami. Na vsaki strani je zapisana štirivrstična kitica.

Majda Artač Sturman, rojena v Trstu, je besedna ustvarjalka in esejistka, piše recenzije, poezijo in prozo za odrasle in otroke, njene pesmi so vključene v več slovenskih in italijanskih pesniških antologij. Leta 2003 se je uvrstila med dvanajsterico kandidatov za naziv viteza/vitezinje na pesniškem turnirju v Mariboru. Med drugim je izdala pet pesniških zbirk, prozno pesniško delo Mozaik v kovčku (2012), zbirko pravljic Pravljice za Niko, pravljice za malo in veliko (2016) in zbirko kratkih zgodb Silhuete (2018). Obožuje zvočnost in ritem različnih jezikov, likovno umetnost, otroško ilustracijo, sprehode v naravi, cvetje in barve.

 

Katerina Kalc se je rodila v Trstu. Maturirala je na umetniškem liceju Nordio v Trstu in diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Kot ilustratorka več desetletij sodeluje z otroško revijo Galeb, sodelovala je tudi z založbami Editoriale Scienza-Giunti, Goriško Mohorjevo družbo, založbo Alba, Bogataj idr.. Vodi likovne delavnice za otroke in odrasle. Imela je več samostojnih in skupinskih likovnih razstav.

Priporočamo še