Trdoglavček Tomaž in njegovi prijatelji

Avtor:
ISBN:
9788873421580
Št. strani:
24
Vezava:
trda, barvni tisk

Ilustrirala: Erika Cunja Tomaž je bil trdoglavček, ki je prebival v knjižnici velike stare hiše, katero je obdajal prostran park. Bil pa je svojevrsten trdoglav, ker ko je zrasel, se…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 14,00 

Ilustrirala: Erika Cunja

Tomaž je bil trdoglavček, ki je prebival v knjižnici velike stare hiše, katero je obdajal prostran park. Bil pa je svojevrsten trdoglav, ker ko je zrasel, se je odločil, da ne bo več grizel knjig, saj so mu za prehrano zadostovali številni časopisi, ki so ležali ob prasketajočem kaminu. Knjige so postale njegove zveste prijateljice v dolgih in samotnih dnevih, prebiral jih je dneve in dneve in se iz njih veliko naučil o zunanjem svetu. Sam pa ni nikoli zapustil knjižnice, čeprav bi se rad vsaj enkrat srečal z gozdnimi živalmi, da bi mu povedale, kako živijo, kakšen je svet in kako diši tam zunaj. Nekega dne je močan sunek vetra na stežaj odprl okno …

Knjiga o malem, prijaznem trdoglavčku bo mlade bralce naučila ljubezni do branja in učenja ter spoštovanje narave.


Vesna Cunja se je rodila leta 1967 slovenskim staršem v Augsburgu v Nemčiji. Po diplomi in doktoratu iz moderne zgodovine se je posvetila poučevanju in zgodovinskemu raziskovanju. Sodeluje s številnimi univerzami in raznimi založbami. Trdoglavček Tomaž je njena edina knjiga za otroke in jo je pripravila skupaj s sestro, ilustratoko Eriko Cunja.

 

Erika Cunja se je rodila leta 1977 slovenskim staršem iz Trsta v italijanskem mestu Brescia. Po diplomi iz pedagoških ved je diplomirala iz slikanja na Akademiji lepih umetnosti v Bresci, kjer trenutno tudi poučuje ilustracijo. V teh letih pa se je dodatno izpopolnjevala na različnih tečajih in delavnicah tako v stripu kot v ilustraciji. Več let je obiskovala prestižne tečaje ilustracije v kraju Sarmede blizu Trevisa, kjer poučujejo med drugim Linda Wolfsgruber, Josef Wilkon in Octavia Monaco.

Za sabo ima veliko del: ilustrirala je učbenika, izdelala platnice, pripravila knjižne kazalke, je avtorica stripeov za zgodovinske publikacije, ki jih je izdal mestni muzej v Bresci, ilustrirala je pravljice v reviji Galeb ter pri isti založbi izdala knjigo Gaja in dedek.

Svoje stvaritve je razstavljala na 25. mednarodni razstavi otroških ilustracij v kraju Sarmede, na turinski razstavi »Il soldatino di piombo«, v letih 2006 in 2007 je razstavljala v KB centru v Gorici skupaj z drugimi slovenskimi in italijanskimi likovnimi ustvarjalci, imela je osebno razstavo v Milanu.


Priporočamo še