Brata Pirata in zaklad ladje roparice

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-275-4
Št. strani:
34
Vezava:
trda, barvni tisk

Pred bralci je nova dogodivščina piratskih bratov Vida in Ama. Tokrat brata ulovita v morju steklenico s pismom, v kateri je prošnja na pomoč. Napisali so ga ribiči iz afriškega roga,…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 21,00 

Pred bralci je nova dogodivščina piratskih bratov Vida in Ama. Tokrat brata ulovita v morju steklenico s pismom, v kateri je prošnja na pomoč. Napisali so ga ribiči iz afriškega roga, kjer velike tuje ladje z ogromnimi mrežami lovijo in plenijo vse, kar plava. Morje je izropano, domači ribiči pa ostanejo brez ulova in njihove družine so lačne. Neustrašna Vid in Amo se ne pustita prositi dvakrat in urno odrineta v južno smer, v topla afriška morja. Skupaj z afriškimi ribiči skujejo načrt, kako priti do svoje pravice … in to jim seveda tudi uspe, da so na koncu vsi srečni z izidom.

Avtor Robi Šabec v pustolovski in zabavni zgodbi otroke opozori na družbene in gospodarske krivice, ki se dogajajo po svetu, in natančneje s prstvom pokaže na dogajanje v Somalskem polotoku, kjer mogočne evropske in azijske ribiške ladje še danes brez vsakršnih pravil lovijo in plenijo ribe. Še več, nekatere ladje v globine
Indijskega oceana odlagajo tudi nevarne in strupene odpadke ter na ta način še dodatno pustošijo in zastrupljajo tamkajšnje morsko bogastvo.


Robert Šabec (1970) je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani (smer filozofija in sociologija kulture). Do sedaj je izdal naslednje knjige: Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk (SKC Danilo Kiš, 2016), Prigode jamskega škrata Perkmandlca (ZTT, 2013) in zbirko kratke proze z naslovom Rdeča pošast (KUD Apokalipsa, 2012). Za mladinsko revijo Galeb je v letu 2014/2015 pripravil serijo zgodbic o mravljinčku Mroviju.

Staš Kleindienst (1979) je leta 2007 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, prav tam je leta 2009 tudi magistriral. Je tudi prejemnik študentske Prešernove nagrade. Poleg samostojnih razstav v zadnjih letih redno razstavlja tudi na pomembnejših skupinskih razstavah, kot so Krize in novi začetki. Uetnost v Sloveniji 2005–2015 (2015, +MSUM, Ljubljana), Futurologija – Kaj lahko umetnost jutri naredi za VAS? (2018, Mestna Galerija Nova Gorica) in Čas brez nedolžnosti – Novejše slikarstvo v Sloveniji (2019, Moderna galerija, Ljubljana). Leta 2014 je prejel nagrado skupine OHO, leta 2018 pa je kuriral razstavo študentov z naslovom 12 razlogov za slikanje v galeriji ŠKUC. Živi in dela v Vipavi.


Priporočamo še