Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-127-6
Št. strani:
76
Vezava:
mehka, barvne ilustracije

Ilustrirala: Živa Pahor Baron iz naslova je znameniti slovenski mecen Žiga Zois, čigar palača se ponosno dviga za tržaško mestno hišo v samem središču Trsta. In prav baron pospremi mladega…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 18,00 

Ilustrirala: Živa Pahor

Baron iz naslova je znameniti slovenski mecen Žiga Zois, čigar palača se ponosno dviga za tržaško mestno hišo v samem središču Trsta. In prav baron pospremi mladega Igorja in sestrično Alenko na sprehod po Trstu in jima razkaže tržaške znamenitosti ter predstavi tržaške zgodovinske osebnosti slovenskega rodu. V prijetno zapisanih in živahno ilustriranih poglavjih se pred bralčeve oči zvrstijo Primož Trubar, Jožef Tominc, Dragotin Kette, Maks Fabjani in številne druge znamenite tržaške osebnosti iz daljne in bližnje preteklosti.


Evelina Umek, rojena v Trstu, leta 1939 je po maturi na klasičnem liceju v Trstu diplomirala na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani. Najprej se je zaposlila v založništvu, nato pa pri Otroškem in mladinskem programu RTV Slovenija. Napisala je več knjig za otroke in veliko prevajala iz italijanščine v slovenščino.

Pri založbi Mladika je skupaj z ilustratorko Živo Pahor izdala mladinski knjigi Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci ter Malka gre v Trst. Za odrasle je napisala zbirko novel Mandrija in druge zgodbe ter romane Frizerka, Hiša na Krasu, Zlata poroka ali Tržaški blues in biografski roman o Marici Nadlišek Bartol z naslovom Po sledeh fate morgane. Za zbirko zgodb Mandrija je leta 2004 prejela tržaško literarno nagrado Vstajenje.


Priporočamo še