OTROŠKA LITERATURA

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-190-0
Št. strani:
40
Vezava:
trda, barvne ilutracije

Erika je bila drobna deklica, ki se je rada prepuščala vetru in letela z njim visoko. Rada je imela družbo, toda največkrat je ostajala sama, ker je drugi niso razumeli.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 14,00 

Erika je bila drobna deklica, ki se je rada prepuščala vetru in letela z njim visoko. Rada je imela družbo, toda največkrat je ostajala sama, ker je drugi niso razumeli. Nekega dne je srečala pisan cirkus, okrog katerega je mrgolela množica čudnih ljudi in živali, ki so znale razbrati čarobnost in domišljijo v ljudeh. Prisluhnili so Eriki, njenim sanjam in željam in jo sprejeli za prijateljico tako, kakršna je bila. Erika se je od njih veliko naučila, spoznala je tudi, da nosi v sebi izredno bogastvo.


Erika Cunja se je rodila leta 1977 slovenskim staršem iz Trsta v italijanskem mestu Brescia. Po diplomi iz pedagoških ved je diplomirala iz slikanja na Akademiji lepih umetnosti v Bresci, kjer trenutno tudi poučuje ilustracijo. V teh letih pa se je dodatno izpopolnjevala na različnih tečajih in delavnicah tako v stripu kot v ilustraciji. Več let je obiskovala prestižne tečaje ilustracije v kraju Sarmede blizu Trevisa, kjer poučujejo med drugim Linda Wolfsgruber, Josef Wilkon in Octavia Monaco.

Za sabo ima veliko del: ilustrirala je učbenika, izdelala platnice, pripravila knjižne kazalke, je avtorica stripeov za zgodovinske publikacije, ki jih je izdal mestni muzej v Bresci, ilustrirala je pravljice v reviji Galeb ter pri isti založbi izdala knjigo Gaja in dedek.

Svoje stvaritve je razstavljala na 25. mednarodni razstavi otroških ilustracij v kraju Sarmede, na turinski razstavi »Il soldatino di piombo«, v letih 2006 in 2007 je razstavljala v KB centru v Gorici skupaj z drugimi slovenskimi in italijanskimi likovnimi ustvarjalci, imela je osebno razstavo v Milanu.

Pri založbi Mladika je leta 2010 izdala skupaj s sestro Vesno, ki je napisala besedilo, ilustrirano pravljico Trdoglavček Tomaž in njegovi prijatelji.


Priporočamo še