Erika Cunja

Erika Cunja se je rodila leta 1977 slovenskim staršem iz Trsta v italijanskem mestu Brescia. Po diplomi iz pedagoških ved je diplomirala iz slikanja na Akademiji lepih umetnosti v Bresci, kjer trenutno tudi poučuje ilustracijo. V teh letih pa se je dodatno izpopolnjevala na različnih tečajih in delavnicah tako v stripu kot v ilustraciji. Več let je obiskovala prestižne tečaje ilustracije v kraju Sarmede blizu Trevisa, kjer poučujejo med drugim Linda Wolfsgruber, Josef Wilkon in Octavia Monaco.

Za sabo ima veliko del: ilustrirala je učbenika, izdelala platnice, pripravila knjižne kazalke, je avtorica stripeov za zgodovinske publikacije, ki jih je izdal mestni muzej v Bresci, ilustrirala je pravljice v reviji Galeb ter pri isti založbi izdala knjigo Gaja in dedek.

Svoje stvaritve je razstavljala na 25. mednarodni razstavi otroških ilustracij v kraju Sarmede, na turinski razstavi »Il soldatino di piombo«, v letih 2006 in 2007 je razstavljala v KB centru v Gorici skupaj z drugimi slovenskimi in italijanskimi likovnimi ustvarjalci, imela je osebno razstavo v Milanu.

Pri založbi Mladika je leta 2010 izdala skupaj s sestro Vesno, ki je napisala besedilo, ilustrirano pravljico Trdoglavček Tomaž in njegovi prijatelji.