Deklica in metulj

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-172-6
Št. strani:
32
Vezava:
mehka, barvne fotografije

Ilustrator: Gordana Schmidt Pravkar se je končal pouk in Mojca komaj čaka na poletne počitnice. Doma, v svoji sobi kar sanjari, kako bo šla z mamo, očetom in bratom na…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 14,00 

Ilustrator: Gordana Schmidt

Pravkar se je končal pouk in Mojca komaj čaka na poletne počitnice. Doma, v svoji sobi kar sanjari, kako bo šla z mamo, očetom in bratom na morje. In še babica, ki ji kupuje velike sladolede, bo šla z njimi. Pa kaj, ko babica nenadoma zboli in načrt obmorskih počitnic splahni. Mojca bo morala k teti Jožici v hribe, nad katerimi ni prav nič navdušena … a kljub začetni nezaupljivosti Mojca odkrije, da je tudi različno, gorsko okolje lahko zanimivo, spoprijatelji se s prav prijaznim metuljem Admiralom in s pisanim svetom metuljev, ki bodo pod košatim hrastom priredili svojo zabavo skupaj z drugimi gozdnimi žuželkami. Po tistem zabavnem srečanju v gozdu bo Mojca razumela, da si je lepo ustvarjati prijateljstvo in v vasi med vrstniki najde nove prijatelje, tako da njeni dnevi postanejo vedno bolj prijetni. Počitnice pri teti bodo ostale še dolgo v njenem spominu kot nepozabno doživetje.

V pravljici o deklici in o pisanem svetu metuljev se avtorica dotakne tem, pomembnih za otroški svet: problema socializacije, čustvene inteligence in odnosa do narave, posebna pozornost pa je namenjena svetu žuželk.

Druga dela avtorja:

  • Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci
  • Malka gre v Trst
  • Mandrija in druge zgodbe
  • Frizerka
  • Hiša na Krasu
  • Zlata poroka ali Tržaški blues
  • Po sledeh fate morgane. Marica Nadlišek Bartol 1967–1940
  • Sidrišče spomina

Evelina Umek, rojena v Trstu, leta 1939 je po maturi na klasičnem liceju v Trstu diplomirala na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani. Najprej se je zaposlila v založništvu, nato pa pri Otroškem in mladinskem programu RTV Slovenija. Napisala je več knjig za otroke in veliko prevajala iz italijanščine v slovenščino.

Pri založbi Mladika je skupaj z ilustratorko Živo Pahor izdala mladinski knjigi Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci ter Malka gre v Trst. Za odrasle je napisala zbirko novel Mandrija in druge zgodbe ter romane Frizerka, Hiša na Krasu, Zlata poroka ali Tržaški blues in biografski roman o Marici Nadlišek Bartol z naslovom Po sledeh fate morgane. Za zbirko zgodb Mandrija je leta 2004 prejela tržaško literarno nagrado Vstajenje.


Priporočamo še