V MOJEM SVETU

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-304-1
Št. strani:
40
Vezava:
šivano, barvni tisk, priloženi CD

Zbirka desetih pesmi, ki jih je napisala in ilustrirala Tanja Badalič, uglasbil pa Miran Rustja, pričara mladim bralcem in pevcem moč in lepoto narave, predvsem pa optimističen pogled na svet.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

Zbirka desetih pesmi, ki jih je napisala in ilustrirala Tanja Badalič, uglasbil pa Miran Rustja, pričara mladim bralcem in pevcem moč in lepoto narave, predvsem pa optimističen pogled na svet. Knjigi je priložen CD z uglasbenimi pesmimi.


Tanja Badalič je doktorirala na področju Primerjalnega študija idej in kultur. Raziskovalno se ukvarja z literarno recepcijo avtoric, kritičnimi animalističnimi študijami in ekokritiko – smerjo v literarni vedi, ki kritično preučuje odnos človeka do okolja ter nečloveških živali v literaturi. Piše krajša literarna besedila in pesmi z ekološko ter etično tematiko, v katerih narava in živali zavzemajo osrednje mesto. Svoja dela tudi ilustrira.

 

Miran Rustja poučuje klavir na glasbeni šoli in glasbeno umetnost na srednjih šolah v Novi Gorici. Vodi vrsto pevskih zborov in je z njimi izdal več glasbenih albumov, snemal za radio in televizijo. S svojimi pevskimi zbori koncertira tako doma kot v tujini (Italija, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Srbija, Nemčija, Češka, Belgija, Argentina, Brazilija, Avstralija, Kanada idr). Izdal je osem samostojnih pesniških zbirk in tri knjige proznih del.

Veliko komponira za pevske zbore in je pogosto izvajan. Za svoje delovanje in dosežke je prejel več nagrad in odlikovanj (srebrna plaketa JSKD RS itn.).


Priporočamo še