Od Miklavža do Božiča. Dve odrski igri za otroke

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-115-3
Št. strani:
64
Vezava:
trda, barvne ilustracije

Ilustriral: Matej Susič V živahno ilustrirani knjižici sta zbrani dve odrski igri, ki sta primerni za uprizarjanje na miklavževanjih oziroma božičnicah. Avtorica Lučka Peterlin Susič je v pravljično-religiozno vsebino igric…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 22,00 

Ilustriral: Matej Susič

V živahno ilustrirani knjižici sta zbrani dve odrski igri, ki sta primerni za uprizarjanje na miklavževanjih oziroma božičnicah. Avtorica Lučka Peterlin Susič je v pravljično-religiozno vsebino igric vnesla nekatere probleme modernega sveta, ki jih bodo verjetno zaznali tudi mladi izvajalci, še bolj pa odrasli gledalci. V igrici Menjava na vrhu je to npr. odrinjenost ostarelih, v igrici Angelček miru pa problem nasilja in nestrpnosti vsepovsod v svetu.
Igrica Zamenjava na vrhu je primerna za miklavževanje. Radoživost angelčkov in nagajivost hudičkov, ki so zbrani okrog sv. Petra, sv. Nikolaja in sv. Florijana je privlačna in vabljiva tako za izvajalce kot za gledalce. Igrica Angelček miru je namenjena praznovanju Božiča. V njej avtorica na neprisiljen način sooči mladega igralca in gledalca z resničnostjo, v kateri ni miru, po katerem človeštvo tako hrepeni, in vendar, pravi angelček miru, za mir lahko vsakdo nekaj stori.
Knjigi je priložena zgoščenka odigranima besediloma.


Lučka Susič, umetniško ime za Marijo Peterlin, se je rodila v Ljubljani  leta 1945, od mladih let pa živi v Trstu. Veliko let je poučevala slvoenščino na nižjih srednjih šolah v Trstu, njena ljubezen pa je gledališče, kateremu se predaja z vodenjem gledaliških skupin, predvsem otroških, režiranjem in pisanjem otroških ter mladinskih dramskih besedil.


Priporočamo še