Dogodivščine krave Rozine

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-035-4
Št. strani:
34
Vezava:
trda, barvne ilustracije

Ilustrirala: Magda Starec Tavčar Krava Rozina je simpatična živalica, ki pa se nima preveč dobro v pusti farmi, kjer vsaka krava mora dajati predpisano količino mleka, še posebno pa ne,…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 12,00 

Ilustrirala: Magda Starec Tavčar

Krava Rozina je simpatična živalica, ki pa se nima preveč dobro v pusti farmi, kjer vsaka krava mora dajati predpisano količino mleka, še posebno pa ne, ko lastnik farme izve, da znanstveniki nameravajo ustvariti kravo-robota, in zato poostri nadzor nad nesrečnimi kravicami. Rozina pa sanjari o paši na zelenih planinah, med rožicami in metuljčki, zato se nekega dne odloči, da bo zbežala. Med svojim begom sreča dobre in poštene ljudi, ki jo vzljubijo in ji pomagajo. Skupaj jim bo uspelo se upreti prevladujoči tehnizaciji in premakniti stvari na boljše.


Anamarija Volk Zlobec, učiteljica v pokoju, je avtorica več knjig pravljic. Veliko je sodelovala s tržaškim sedežem vsedržavne hiše RAI: njene pravljice so predvajali na televziji in po radiu.

Magda Starec Tavčar je študirala na umetniškem zavodu Nordio v Trstu. Nekaj let je bila zaposlena kot grafična oblikovalka, nato je več let poučevala likovno vzgojo na slovenskih nižjih srednjih šolah v Trstu. Ilustrirala je revije za otroke in odrasle, učbenike in samostojne knjige.


Priporočamo še