PILOTKA

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-349-2
Št. strani:
56
Vezava:
trda, barvni tisk

Med MALO in NIČ je ogromna razlika: v MALEM je UP! V NIČU – OBUP!

Preberite več
Na zalogi
Cena: 26,00 

Barbara in Dunja sta ponovno ustvarili čudovito pesniško zbirko, v kateri se beseda in slika spajata in dopolnjujeta ter vabita na odkrivanje novih notranjih in zunanjih svetov. Pesmi bralca  spodbujajo, da vzame življenje  v svoje roke in išče srečo v lepoti ljudi in pokrajin. Avtorica se loteva tudi temeljnih življenjskih vprašanj s prijazno in igrivo govorico, posuto z blago ironijo. Ilustratorka Dunja suvereno izbira like in barve, včasih so njene izbire drzne, s tem pa vzpostavi povezavo med domišljijskim in realnim svetom

Barbara Gregorič Gorenc piše pesmi za otroke in mladino.  Je avtorica več pesniških zbirk: Nebomske pesmi, Zaklenjeni bolj, Lena luna, Tri pike …, Skriti grafiti, Negotove pesmi, Kolibri in tgri idr. Pemi objavlja tudi v revijah Ciciban in Cicido, Zmajček ter Galeb. Napisala je tudi besedilo za lutkovni predstavi Lesena raca in Porcelanasta muca. Na osnovi njenega besedila so uprizorili otroško kantato Kje je Tina?

Leta 2006 je bila njena zbirka Tri pike nominirana za nagrado večernica. Prav tako je leta 2021 doživela nominacijo njena zbirka Negotove pesmi, ki je bil sicer nominirana tudi za Levstikovo nagrado. Knjiga je prejala znak kakovosti zlata hruška.

 

Dunja Jogan je ilustratorka in grafična oblikovalka. Po diplomi v grafiki in ilustraciji v Urbinu sem je izpopolnjevala v Nemčiji, Angliji, Avstriji in Italiji. Dalj časa je živela v Rimu, kjer je delovala v več oglaševalskih in grafičnih agencijah za podjetja Ferrarelle, Nastro Azzurro, Ferreno, Martini, Trenitalia, organizacijo FAO in druga. Sodelovala sem tudi z agencijami v Ferrari, Turinu, Milanu in Parizu.

Knjiga Slon na drevesu je bila leta 2015 nominirana za nagrado Kristine Brenkove. Leta 2019 je delo Felix after the Rain  prejelo nagrado English Pen Award.

Za delo Strafanici per tutti i cantoni de Trieste sem prejelo posebno priznanje v kategoriji stripov na literarni nagradi Ohrani svoje narečje.

Njene ilustracije so objavili v številnih revijah in knjigah v Italiji in Evropi in večkrat so njene likovne stvaritve objavili v almanahu italijanskih ilustratorjev.

Priporočamo še