BRATA PIRATA IN ZAKLAD IZ ČOKOLANDIJE

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-252-5
Št. strani:
28
Vezava:
trda, slikanica

Brata Vid in Amo sta neustrašna pirata, ki potujeta po širnih morjih. Nekega dne, ko sta na krovu svoje ladje, zagledata na obzorju ladjo in jo napadeta ter zasežeta njen…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

Brata Vid in Amo sta neustrašna pirata, ki potujeta po širnih morjih. Nekega dne, ko sta na krovu svoje ladje, zagledata na obzorju ladjo in jo napadeta ter zasežeta njen zaklad: v številnih skrinjah v skladovnici najdeta … tisočero bleščečih cekinov iz čokolade. Slastno jih vsi pokušavajo in žvečijo, le piratu Amu nastala situacija ni všeč in zato glasno zarohni. Mornarjem namreč pove, da dragocena čokolada prihaja iz Čokolandije, kjer raste kakavovec – drevo, na katerem uspevajo kakavova zrna, iz katerih se izdeluje čokolada. Vendar ne vsi vedo, da kakavova zrna nabirajo povečini otroci, in to ves dan, da sploh nimajo časa za igro, pa še slabo so plačani za svoje delo na plantažah.

Zgroženi mornarji se bratsko skupaj s piratoma odločijo, da bodo dragoceni zaklad peljali nazaj otrokom v Čokolandijo, in …


Robert Šabec (1970) je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani (smer filozofija in sociologija kulture). Do sedaj je izdal naslednje knjige: Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk (SKC Danilo Kiš, 2016), Prigode jamskega škrata Perkmandlca (ZTT, 2013) in zbirko kratke proze z naslovom Rdeča pošast (KUD Apokalipsa, 2012). Za mladinsko revijo Galeb je v letu 2014/2015 pripravil serijo zgodbic o mravljinčku Mroviju.

Staš Kleindienst (1979) je leta 2007 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, prav tam je leta 2009 tudi magistriral. Je tudi prejemnik študentske Prešernove nagrade. Poleg samostojnih razstav v zadnjih letih redno razstavlja tudi na pomembnejših skupinskih razstavah, kot so Krize in novi začetki. Uetnost v Sloveniji 2005–2015 (2015, +MSUM, Ljubljana), Futurologija – Kaj lahko umetnost jutri naredi za VAS? (2018, Mestna Galerija Nova Gorica) in Čas brez nedolžnosti – Novejše slikarstvo v Sloveniji (2019, Moderna galerija, Ljubljana). Leta 2014 je prejel nagrado skupine OHO, leta 2018 pa je kuriral razstavo študentov z naslovom 12 razlogov za slikanjev galeriji ŠKUC. Živi in dela v Vipavi.


Priporočamo še