JAMAMAJ

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-316-4
Št. strani:
52
Vezava:
trda, barvni tisk

Ali poznate Jamamaja? Ali veste, katera je Ikarinina želja? Pa kje se skriva pomlad? S takimi vprašanji nas Babara Gregorič Gorenc v pesniški besedi in Dunja Jogan v sliki presentita…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 24,00 

Ali poznate Jamamaja? Ali veste, katera je Ikarinina želja? Pa kje se skriva pomlad? S takimi vprašanji nas Babara Gregorič Gorenc v pesniški besedi in Dunja Jogan v sliki presentita v novo izdani slikanici z naslovom Jamamaj. Avtorici nas popeljeta v svoj bogat umetniški svet, v katerem se prepletata resničnost in domišljija. Saj, v njunem svetu realnost dobiva razsežnosti sanjskega, domišlija pa postane prostor uresničljivega.

Pesmi v knjigi so namenjene najstniškim dušam, ki radovedno odkrivajo svet v vseh njegovih pojavnostih in odtenkih, od prve zaljubljenosti in poljuba do potrebe po pogumu, prekomernih razmišljanj, plahosti, menjavanju letnih časov in še in še. Avtorica s čudenjem opazuje življenje in se po njem sprašuje. Pesmi so nekakšni utrinki, ki ovekovečijo avtoričino čutenje sveta. Avtorica seže tudi v temnost razsežnost duše, a s srčnostjo in sončnim razpoloženje prežene vse sence. Pisane ilustracije Dunje Jogan z nežnostjo dopolnjujejo verze, ki jih je Barbara Gregorič Gorenc ustvarila.

p.s. Jamamaj je vrsta metulja.


Barbara Gregorič Gorenc piše pesmi za otroke in mladino.  Je avtorica več pesniških zbirk: Nebomske pesmi, Zaklenjeni bolj, Lena luna, Tri pike …, Skriti grafiti, Negotove pesmi, Kolibri in tgri idr. Pemi objavlja tudi v revijah Ciciban in Cicido, Zmajček ter Galeb. Napisala je tudi besedilo za lutkovni predstavi Lesena raca in Porcelanasta muca. Na osnovi njenega besedila so uprizorili otroško kantato Kje je Tina?

Leta 2006 je bila njena zbirka Tri pike nominirana za nagrado večernica. Prav tako je leta 2021 doživela nominacijo njena zbirka Negotove pesmi, ki je bil sicer nominirana tudi za Levstikovo nagrado. Knjiga je prejala znak kakovosti zlata hruška.

 

Dunja Jogan je ilustratorka in grafična oblikovalka. Po diplomi v grafiki in ilustraciji v Urbinu sem je izpopolnjevala v Nemčiji, Angliji, Avstriji in Italiji. Dalj časa je živela v Rimu, kjer je delovala v več oglaševalskih in grafičnih agencijah za podjetja Ferrarelle, Nastro Azzurro, Ferreno, Martini, Trenitalia, organizacijo FAO in druga. Sodelovala sem tudi z agencijami v Ferrari, Turinu, Milanu in Parizu.

Knjiga Slon na drevesu je bila leta 2015 nominirana za nagrado Kristine Brenkove. Leta 2019 je delo Felix after the Rain  prejelo nagrado English Pen Award.

Za delo Strafanici per tutti i cantoni de Trieste sem prejelo posebno priznanje v kategoriji stripov na literarni nagradi Ohrani svoje narečje.

Njene ilustracije so objavili v številnih revijah in knjigah v Italiji in Evropi in večkrat so njene likovne stvaritve objavili v almanahu italijanskih ilustratorjev.


Priporočamo še