KOVIDKOVO POPOTOVANJE

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-317-1
Št. strani:
42
Vezava:
trda, barvni tisk

Virusek Kovidek živi v hladni in oddaljeni deželi. Pa se kar čudi, ko mu starejši virusi pripovedujejo o oddaljenih krajih, kjer je prijetno toplo, kjer so gore zelene in nebo…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 23,00 

Virusek Kovidek živi v hladni in oddaljeni deželi. Pa se kar čudi, ko mu starejši virusi pripovedujejo o oddaljenih krajih, kjer je prijetno toplo, kjer so gore zelene in nebo modro. Nekega dne se zato odpravi na potovanje, da bi odkril nov svet, poln iger in pomladnih barv. Tam na pustni zabavi spozna tudi veliko otrok. Na žalost pa med svojim obiskom sproži tudi veliko zmede in povzroči marsikaj hudega. Vendar rešitev se vedno najde …
Elen Lupinc z nežnostjo in milino spregovori mladim bralcem o zahtevni sodobni temi, bolezni, ki je zadnji dve leti hudo prizadela naša življenja. Njene besede pa ponujajo tudi upanje, svetlobo in rešitev.

Elen Lupinc je preživela otroštvo na Krasu, sedaj živi v Barkovljah pri Trstu. Po maturi na tržaškem učiteljišču A. M. Slomška se je zaposlila kot vzgojiteljica.

Posveča se risbi in grafiki. Vrsto let je v Trstu obiskovala grafično šolo Scuola Libera dell’Acquaforte “Carlo Sbisà”, ki jo vodi umetnik Franko Vecchiet. Udeležila se je tečajev na mednarodni šoli za ilustracijo – Fundacija Štěpán Zavřel v kraju Sarmede pri Trevisu pod mentorstvom Józefa Wilkóna, Linde Wolfsgruber, Svjetlana Junakovića in Anne Laure Cantone. Na delavnicah Paola Cervija Kervischerja se je izpopolnjevala v slikarstvu in v risanju aktov.

Kovidkovo popotovanje je njena prva knjiga.

Priporočamo še