Po vodi, po suhem, počez. Potepanja od Barkovelj do Škednja

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-321-8
Št. strani:
128
Vezava:
mehka, barvni tisk

Med sproščenim potepanjem mladih prijateljev po tržaški okolici odkrijemo naravne in kulturne znamenitosti tega prostora. Izvedeli bomo, kdo so bile lepe Vide, kdo je bil dinozaver Antonio, kaj je majenca…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 24,00 

Med sproščenim potepanjem mladih prijateljev po tržaški okolici odkrijemo naravne in kulturne znamenitosti tega prostora. Izvedeli bomo, kdo so bile lepe Vide, kdo je bil dinozaver Antonio, kaj je majenca … spoznali pa bomo tudi besedne umetnike s tega zahodnega roba slovenskega ozemlja ter zgodbe in legende, ki se v tem prostoru širijo. Ozemlje od Barkovelj do Štivana vse tja do Doline, Boljunca in Škednja, kjer sta bila stoletja v stiku slovanski in romanski svet, bo zaživelo v čisto novi luči.


Evelina Umek (Trst, 1939) je diplomirala na Oddelku za slavistiko FF v Ljubljani. Delovala je v založništvu in nato kot urednica v Otroškem in mladinskem programu RTV Slovenija. Napisala je več knjig za otroke. Veliko je prevajala iz italijanščine v slovenščino.

Pri založbi Mladika so izšla otroška dela Sprehod z baronom in drugimi imenitnimi Slovenci, Malka gre v Trst ter Deklica in metulj in knjige za odrasle: zbirki novel Mandrija in druge zgodbe in Odtisi ter romani Frizerka, Hiša na Krasu, Po sledeh fate morgane, Zlata poroka ali Tržaški blues in Sidrišče spomina. Za zbirko Mandrija je leta prejela literarno nagrado Vstajenje.

 

Štefan Turk (Trst, 1974) je diplomiral iz zgodovine umetnosti na tržaški univerzi. Obiskoval je tudi tečaj ilustracije pod mentorstvom priznanega ilustratorja Svjetlana Junakoviča na mednarodni šoli za ilustracijo v kraju Sarmede pri Trevisu. Razstavljal je v Italiji, Sloveniji in tujini. Ilustracije redno objavlja v tržaški otroški reviji Galeb, sodeloval je tudi z otroškimi revijami Ciciban, Zmajček in Mavrica. Ilustriral je tri slikanice in eno elektronsko knjigo.

 

Danilo Pahor (Trst, 1972) je študiral multimedialne vede na videmski univerzi. Že dolga leta se posveča fotografiji. Redno se udeležuje fotografskih delavnic in tečajev po Sloveniji in v Trstu, pa tudi v Benetkah in Milanu, svoje znanje je izpopolnjeval na Fotografskem oddelku Visoke šole za storitve VIST v Ljubljani. Imel je eno samostojno razstavo, udeležil se je več skupinskih razstav.


Priporočamo še