V SVETU GLASOV

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-318-8
Št. strani:
240
Vezava:
mehka

V svetu glasov je nastala z namenom, da ponudi nabor dejavnosti kot pomoč pri razvoju spretnosti fonološkega zavedanja. Vemo namreč, da je dobro razvito in učinkovito fonološko zavedanje dobro izhodišče…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 24,00 

V svetu glasov je nastala z namenom, da ponudi nabor dejavnosti kot pomoč pri razvoju spretnosti fonološkega zavedanja. Vemo namreč, da je dobro razvito in učinkovito fonološko zavedanje dobro izhodišče za opismenjevanje v osnovni šoli. Vaje, zbrane v tem priročniku, so namenjene predvsem vzgojiteljem in učiteljem; so pripomoček pri delu z vsemi skupinami predšolskih otrok ter z otroki prvega in drugega razreda osnovne šole (pri otrocih s težavami jih lahko uporabljamo tudi kasneje).

Po vsej verjetnosti bodo nekatere dejavnosti pedagogom poznane že iz prakse, vendar bodo številne izvirno dopolnile vsakodnevno delo. Vse pa so urejene v celoto, od prvih korakov do najtežjih dejavnosti, od besedne ravni do fonemske. Urejene so stopenjsko, po težavnosti, domenah, za dosego istega cilja pa je na razpolago več vaj.


Silva Perčič je vzgojiteljica z bogatimi delovnimi izkušnjami, saj je na svojo poklicno pot stopila že leta 1983. Zavedajoč se poslanstva svojega poklica in odgovornosti do najmlajših, si stalno prizadeva, da bi slednji stopali v življenje dobro pripravljeni na bodoče izzive. Pridobila je strokovno izobrazbo, redno pa se tudi strokovno izpopolnjuje: študij na Pedagoški akademiji v Kopru (1986–1989), izobraževanje o zgodnjem odkrivanju specifičnih učnih težav (2011–2012) in izobraževanje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani (2012–2013), v okviru katerega je nastal pričujoči priročnik.

 

Sonja Bukavec je osnovnošolska učiteljica in se že dolgo let ukvarja z inkluzijo otrok s posebnimi potrebami. Študirala je surdopedagogiko in logopedijo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, razredni pouk na Univerzi v Padovi, magistrski program pedagogike pa je zaključila na neapeljski univerzi Pegaso. Dokončala je enoletni podiplomski študij o medkulturnosti na tržaški univerzi in enoletni podiplomski študij druge stopnje o bolnišnični šoli na torinski univerzi. Živi v Trstu.

 

Dr. Martina Ozbič je logopedinja-surdopedagoginja ter specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Od 1995 dela na področju nudenja pomoči osebam s posebnimi vzgojno-izobraževalnimi potrebami ter komunikacijskimi ovirami. Sodelovala je s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, s Fakulteto za uporabne družbene študije Nova Gorica, z IRCCS La Nostra Famiglia Pasian di Prato, z univerzama v Trstu in Vidmu ter z drugimi ustanovami doma in v tujini. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, priredb testov ter vprašalnikov. Aktivno sodeluje z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki s področja kliničnega jezikoslovja in logopedije. Je mati treh sinov, ljubiteljica gora, umetnosti in glasbe.


Priporočamo še