Slovenska bibliografija za Kanado (1832–2007)

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-119-1
Št. strani:
248
Vezava:
mehka

Knjiga je že peti zvezek bibliogfrafij, ki ga je Knjižnica Dušana Černeta izdala skupaj z Mladiko. Bibliografija popisuje knjižne izdaje in periodične publikacije v slovenščini in dela slovenskih avtorjev, živečih…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

Knjiga je že peti zvezek bibliogfrafij, ki ga je Knjižnica Dušana Černeta izdala skupaj z Mladiko. Bibliografija popisuje knjižne izdaje in periodične publikacije v slovenščini in dela slovenskih avtorjev, živečih v Kanadi, ki so napisana v angleškem ali francoskem jeziku, ter prevode slovenskih knjig, ki so izšla v Kanadi. Tako da je skupno obdelanih in popisanih več kot petsto enot. Ob vsakem naslovu so tudi navedene knjižnice, ki posedujejo popisani izvod.
Delo kaže na življenjsko moč zdomskih Slovencev ter njihovo pestro izdajateljsko dejavnost.


Marjan Pertot se je rodil na Kontovelu pri Trstu leta 1935, kjer je tudi umrl leta 2014. Po opravljeni učiteljiščni maturi se je zaposlil najprej kot knjižničar nato kot uradnik na Deželi, a vseskozi se je veliko udejstvoval na kulturnem in prosvetnem področju, predvsem se je posvetil raziskovanju zdomskega bibliografskega gradiva. Za svoje knjižničarsko delo je leta 1966 prejel v Ljubljani Trubarjevo plaket, za knjigo Lepa Vida ob Srebrni reki pa je Marjan Pertot prejel literarno nagrado Vstajenje.


Priporočamo še