Slovensko-italijanski in italijansko-slovenski slovar elektronike, elektrotehnike in telekomunikacij

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-150-4
Št. strani:
536
Vezava:
trda

Slovensko-italijanski in italijansko-slovenski slovar elektronike, elektrotehnike in telekomunikacij Dizionario sloveno-italiano e italiano-sloveno di elettronica, elettrotecnica e telecomunicazioni   Slovensko-italijanski in italijansko-slovenski slovar elektronike, elektrotehnike in telekomunikacij / Dizionario sloveno-italiano ed…

Preberite več

Slovensko-italijanski in italijansko-slovenski slovar elektronike, elektrotehnike in telekomunikacij

Dizionario sloveno-italiano e italiano-sloveno di elettronica, elettrotecnica e telecomunicazioni

 

Slovensko-italijanski in italijansko-slovenski slovar elektronike, elektrotehnike in telekomunikacij / Dizionario sloveno-italiano ed italiano-sloveno di elettronica, elettrotecnica e telecomunazioni vsebuje izrazje, ki ga uporabljajo študentje, dijaki in profesorji na poklicnih in visokih šolah ter univerzah, strokovnjaki, ki delajo na področju elektrotehnike, elektronike in informatike, trgovci, ljudje, ki kupujejo te izdelke, in drugi. Slovar je tudi pripomoček pri branju in pisanju tujih in domačih strokovnih člankov. Namenjen je tako Slovencem kot Italijanom, saj sta slovenščina in italijanščina prikazani enakovredno. Da bi bil slovar široko uporaben, niso upoštevani samo strokovni izrazi, ampak tudi del splošnega besedja in besedje drugih strokovnih področij, npr. prava, javne uprave, ki se ob strokovnem izrazju uporablja v šolah, obrti, trgovini ipd.

Slovar je informativen in deloma vrednotenjski, saj prikazuje, katero izrazje se uporablja na navedenih področjih, katero izrazje je s strokovnega in jezikovnega stališča ustreznejše, pogostejše, kako se naglaša in piše. Pri pisavi sta avtorja upoštevala veljavni Slovenski pravopis in odločitve komisije za izdelavo Slovenskega tehniškega slovarja glede pisave enot.


Carlo Mucci je dolgo let poučeval elektrotehniko in elektroniko na Državnem poklicnem zavodu za industrijo in obrt Jožef Stefan v Trstu; Marjeta Humar je dolgo let vodila Sekcijo za terminološke slovarje na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša v Ljubljani.


Priporočamo še