Lupo kliče Luno

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-354-6
Št. strani:
40
Vezava:
trda, barvni tisk

Mali volkec Lupo vsako noč opazuje rumeno kroglo na nebu, ki ga s svojo svetlečo lepoto prevzame.

Preberite več
Na zalogi
Cena: 18,00 

Nekoč je živel majhen volkec po imenu Lupo. Kot številni drugi volkovi je imel posebno razvado: večer za večerom je bedel pozno v noč in ni in ni mogel zaspati. Nekega večera v njegov brlog pokuka Luna. Od takrat postane spremljevalka njegovih noči. Lupo išče Luno po nočni pokrajini in jo kliče. Svoje navade nikoli ne opusti, tudi ko odrase in se postara …

Zgodba o volkcu Lupu pritegne s svojo izvirnostjo in svežino. Lupo se prav vsako noč zagleda v Luno in razmišlja o njeni skrivnosti. Gre za nežno pripoved o odraščanju, ki je namenjena tudi najmlajšim bralcem.

Robert Šabec (1970) je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani (smer filozofija in sociologija kulture). Za mladinsko revijo Galeb je prirpavil serijo zgodbic o mravljinčku Mroviju. Izdal je zbirko kratkih zgodb z naslovom Rdeča Pošast (Apokalipsa, 2012) in knjige namenjene maldim bralcem: Prigode jamskega škrata Perkmandlca (ZTT, 2013), knjigo so prevedli v angleščino, Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk (SKC Danilo Kiš, 2016), slikanici Brata Pirata in zaklad iz Čokolandije (Mladika, 2017), Brata Pirata in zaklad ladje roparice (Mladika, 2019), Štiriperesna deteljica ali zaklad z ladje Rex (Mladika, 2023).

Martin Zelenko Poles (1984) živi v Izoli. Odraščal je na Hrvaškem. Maturiral je na umetniški gimnaziji v Kopru in diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (smer Oblikovanje vizualnih komunikacij). Ukvarja se s slikarstvom, kiparstvom, fotografijo, ilustracijo in grafiko. Razstavljal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Italiji, Nemčiji in Litvi. Ilustriral je knjigo Štiriperesna deteljica in zaklad z ladje Rex (Mladika, 2023).

Priporočamo še