Vstani Slovenija. Iz zatohlosti tranzicije v nove čase.

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-175-7
Št. strani:
320
Vezava:
mehka

Spremna beseda: Saša Martelanc Knjiga istrskega publicista Milana Gregoriča s pomenljivim naslovom Vstani Slovenija prinaša zgodbo o tem, kako se je slovenska družba začela gospodarsko, politično in moralno razkrajati. Hkrati…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 22,00 

Spremna beseda: Saša Martelanc

Knjiga istrskega publicista Milana Gregoriča s pomenljivim naslovom Vstani Slovenija prinaša zgodbo o tem, kako se je slovenska družba začela gospodarsko, politično in moralno razkrajati. Hkrati nastavlja ogledalo glavnim akterjem slovenske politične scene, zlasti slovenski samooklicani levici, ki ja razgrabila in obdržala v svojih rokah vse glavne vzvode družbene moči in s tem usodno zaznamovala prvi dve desetletji mlade slovenske države. K pisanju te knjige ja avtorja spodbudila predvsem notranja potreba, da izrazi svojo obsodbo razpleta tranzicije, in spoznanje, da se mora kritična javnost ukvarjati predvsem s tistimi na oblasti, ki imajo moč v svojih rokah in jo lahko zlorabijo. Knjiga je tudi delo upanja in pričakovanj, da bo Slovenija na novi prelomnici znala in zmogla sprejeti novo družbeno pogodbo in da se bo slovenski človek, oslabljen od tega, kar je prestal v prejšnjem režimu in doživel v tranziciji, otresel strahu in se pogumno pognal v boj za oblikovanje prenovljene slovenske družbe.

Druge knjige avtorja Milana Gregoriča:

  • Stati v areni. Avtobiografija
  • Moj dom
  • Karlo Kocjančič. Življenje in delo
  • Koper : Trst večna tekmeca ali Veliki boj za luške tranzitne tovore in transportne poti 
  • Razpotja, izbire, spopadi
  • Ljudje mojega časa

 


Milan Gregorič se je rodil v Dekanih pri Kopru leta 1934. Po maturi na klasični gimanziji v Trstu je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Dolgo je bil zaposlen na odgovornih delovnih mestih v gospodarstvu. S svojo publicistično dejavnostjo, ki obsega nad sedemsto različnih besedil, je v zadnji letih vidno zaznamoval civilnodružbeno dogajanje na Koprskem in širše po Primorski.

Pri založbi Mladika je izdal knjige Ljudje mojega časa (2005), avtobiografsko delo Razpotja, izbire, spopadi (2006), Moj dom (2010), uredil je tudi zbornik Karlo Kocjančič – življenje in delo (2008).


Priporočamo še