Dr. Metod Turnšek, urednik in časnikar. Pred bližnjo stoletnico rojstva

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-105-4
Št. strani:
316
Vezava:
trda, črno-bele fotografije

Knjiga je izšla ob stoletnici rojstva dr. Metoda Turnška, duhovnika cistercijanca, pisatelja in urednika, ki je deloval med slovensko manjšino v Italiji in Avstriji in se je temu delu zavestno…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 25,00 

Knjiga je izšla ob stoletnici rojstva dr. Metoda Turnška, duhovnika cistercijanca, pisatelja in urednika, ki je deloval med slovensko manjšino v Italiji in Avstriji in se je temu delu zavestno posvetil. Gre za strokovno publikacijo, ki pregledno predstavlja Turnškovo publicistično delo, saj je bil Turnšek zvest sodelavec številnih časnikov (koroških Našega tednika in Nedelje, goriškega Katoliškega glasa, tržaškega Novega lista, ljubljanske Družine in v tržaških letih tudi Demokracije). Prvi del knjige vsebuje izbrane Turnškove članke (verski, narodopisni, zgodovinski, kulturni, literarni, politični), drugi del pa prinaša bogato komentirano bibliografijo. Zbornik o Turnšku je bogato ilustriran, na koncu pa prinaša tudi Zerzerjev članek o Turnšku, ki je izšel v knjigi Dobri pastirji. Naši rajni duhovniki 1968-2005.


Milan Dolgan se je rodil leta 1933. Bil je profesor slovenščine na vseh šolskih stopnjah, nazadnje na Pedagoški  fakulteti. Posvečal se je jezikoslovju in odkrivanju nepoznanih slovenskih avtorjev.


Priporočamo še