Boris Pahor. Biografija v slikah/Biografia per immagini

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-078-1
Št. strani:
252
Vezava:
mehka, črno-bele fotografije

Dvojezična publikacija v sliki in besedi pripoveduje življenjsko zgodbo tržaškega pisatelja Borisa Pahorja. V prvem delu knjige so objavljeni eseji in osebni spomini vidnih tržaških kulturnikov in Pahorjevih prijateljev. Napisali…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 30,00 

Dvojezična publikacija v sliki in besedi pripoveduje življenjsko zgodbo tržaškega pisatelja Borisa Pahorja. V prvem delu knjige so objavljeni eseji in osebni spomini vidnih tržaških kulturnikov in Pahorjevih prijateljev. Napisali so jih: Evgen Bavčar, Cristina Benussi, Manlio Cecovini, Claudio Grisancich, Elvio Guagnini, Drago Jančar, Dušan Jelinčič, Edoardo Kanzian, Lidia Kozlovich, Claudio Magris, Ulderico Manani, Vincenzo Mercante, Pavle Merkù, Ugo Pierri, Jože Pirjevec, Marija Pirjevec, Alojz Rebula, Tatjana Rojc, Teodoro Sala, Patrizia Vascotto, Marta Verginella. V razdelku »Biografija v slikah« imajo glavno besedo fotografije; nenavadne, intimne, posebne, ki nam intenzivno in neposredno pripovedujejo o Pahorjevem življenju: razkrivajo nam marsikaj novega in nepoznanega, izpričujejo pa, da se Pahorjeva usoda tesno prepleta s slovensko narodno in kulturno zgodovino. V tretjem delu sledi barvna fotobibliografija vseh Pahorjevih knjižnih izdaj, tako v sloveščini kot v prevodih.


Alice Zen se je rodila v Trstu in na tamkajšnji univerzi diplomirala z diplomskim delom o zasebnih in javnih fotografskih zbirkah v Trstu. Več let je raziskovala zgodovinski razvoj fotografije v Trstu in znanstveno uredila fotografski arhiv Deželnega inštitua za zgodovino odporniškega gibanja v Furlaniji Julijski krajini, nakar se je posvetila ustvarjalnemu fotografiranju.


Priporočamo še