V političnem vrtincu

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-055-2
Št. strani:
232
Vezava:
trda

Knjiga političnega in družbenega delavca Draga Štoke – bil je kar štiri mandate svetovalec  v deželnem svetu Furlanije Julijske krajine –  obravnava najpomembnejše dogodke v zvezi z življenjem slovenske zamejske narodne…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

Knjiga političnega in družbenega delavca Draga Štoke – bil je kar štiri mandate svetovalec  v deželnem svetu Furlanije Julijske krajine –  obravnava najpomembnejše dogodke v zvezi z življenjem slovenske zamejske narodne skupnosti v Italiji, loteva pa se tudi problematike in razvojnih obdobij stranke Slovenske skupnosti, edine slovenske stranke v Italiji. Avtor v knjigi prikaže predvsem tiste dogodke, pri katerih je bil sam neposredno soudeležen. Štokova želja je namreč na pošten način posredovati mladim lepoto dela v politiki in predstaviti grenke in radostne strani delovanja v politični areni slovenske narodne skupnosti v Italiji.


Drago Štoka se je rodil v Trstu leta 1937.  Po diplomi iz prava se je posvetil advokaturi in se aktivno vključil v tržaško javno politično delovanje. Tri mandate je bil svetovalec v deželnem svetu Furlanije Julijske krajine na listi slovenske narodne stranke Slovenska skupnost.


Priporočamo še