Čudovita zgodba

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-187-0
Št. strani:
176
Vezava:
mehka

Poletni seminar v devetih območnih enotah ZRSŠ V delu so zbrana poročila o devetih poletnih seminarjih, ki jih je Zavod RS za šolstvo organiziral za slovenske šolnike v Italiji med…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 15,00 

Poletni seminar v devetih območnih enotah ZRSŠ

V delu so zbrana poročila o devetih poletnih seminarjih, ki jih je Zavod RS za šolstvo organiziral za slovenske šolnike v Italiji med letoma 2004 in 2012. Poletni seminarji so potekali konec meseca avgusta v različnih slovenskih regijah in mestih (Otočcu, Dravogradu, Zrečah, Mariboru, Bledu, Kobaridu, Ljubljani, Portorožu in Murski Soboti). Avtor dela, pisatelj, pesnik in šolnik Boris Pangerc, ki se je udeležil vseh devetih seminarjev, je prijetno in spretno predstavil vsebinska žarišča seminarjev in opisal spremljevalni program kulturnih obiskov in družabnih srečanj.


Boris Pangerc se je rodil 3. avgusta 1952 v Dolini pri Trstu. Po maturi na znanstvenem liceju v Trstu je diplomiral na Univerzi v Ljubljani iz slovenskega jezika in književnosti. Deluje kot profesor na nižjih srednjih šolah na Tržaškem, nekaj let je tudi ravnateljeval.

Aktivno se je ukvarjal s politiko in bil med letoma 1995–2004 župan občine Dolina.

Pisati je začel že zelo mlad, tako prozo kot poezijo in publicistična dela. Je avtor več pesniških zbirk (Amfora časa, Črno zlato, Bližanje, Odžejališče), proznih del (Majenca, Šum vode Glinščice) in priložnostih publikacij. Posveča se tudi glasbi in zborovskemu petju (bil je več let član Tržaškega okteta, sodeluje pri MePZ Jacobus Gallus) ter oljarstvu.


Priporočamo še