GRMADA V PRISTANU

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-305-8
Št. strani:
304
Vezava:
mehka

Dopolnjena izdaja Nova, dopolnjena izdaja knjige kratkih zgodb Borisa Pahorja Grmada v pristanu objavlja ob kratkih zgodbah Grmada v pristanu, Metulj na obešalniku, Brodolom, Rože za gobavca, Orient-ekspres in Nesluteno…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

Dopolnjena izdaja

Nova, dopolnjena izdaja knjige kratkih zgodb Borisa Pahorja Grmada v pristanu objavlja ob kratkih zgodbah Grmada v pristanu, Metulj na obešalniku, Brodolom, Rože za gobavca, Orient-ekspres in Nesluteno vprašanje še odlomke iz romanov Nomadi brez oaze in Parnik trobi nji ter črtici Žrelo kamnitega leva, ki je bila leta 1959 uvr­ščena v zbirko Kres v pristanu, in Posta­nek na Ponte Vecchio, ki je doslej izšla le v francoski in italijanski izdaji knjige.

Grmada v pristanu je eno izmed temeljnih knjižnih del Borisa Pa­horja. Zbirka zajema izbor nje­govih zgodnejših kratkih zgodb. V njej se zgodovinsko dogajanje prepleta z avtorjevimi osebnimi doživetji in motivi, ki zaznamu­jejo njegov celotni knjižni opus: mesto Trst, raznarodovalna faši­stična politika, problem nacio­nalne ozaveščenosti ter zaveza­nost maternemu jeziku.


Priporočamo še