FELIK ŠTOKELJ. ZGODBA O MOJEM OČETU. OD LETA 1888 DO 1959

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-307-2
Št. strani:
168
Vezava:
mehka, črno-bele fotografije

Iz nemščine prevedla: Sara Trampuž   Kdo je bil Feliks Stokelj? V spominih hčerke Martine zaživi njegova pustolovska življenjska zgodba, ki ga je peljala od Velikh Žabelj na Vipavskem, kjer…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 
Iz nemščine prevedla: Sara Trampuž

 

Kdo je bil Feliks Stokelj? V spominih hčerke Martine zaživi njegova pustolovska življenjska zgodba, ki ga je peljala od Velikh Žabelj na Vipavskem, kjer se je rodil leta 1888, do Trsta in od tu vse do ruskih prostranstev in deset let trajajočih morskih dogodivščin na ladjah tedaj najpomembnejše tržaške plovbne družbe. Ko se je v tridesetih letih ustalil v Trstu, si je tu ustvaril družino in deloval kot uspešen trgovec.

Feliks Stokelj je bil pričevalec prelomnih dogodkov, ki so zaznamovali preteklo stoletje, bil pa je tudi odličen pek, podjetnik in predvsem ljubeči mož in oče treh otrok, katerim je vlil vero v življenje in posredoval odprt pogled na svet.


Martina Stokelj se je rodila v Trstu leta 1940, kjer je obiskovala slovenske šole. Nekaj let je delovala v družinski pekarni in kavarni. Po očetovi smrti je odšla v Nemčijo, kjer je spoznala svojega bodočega moža in si z njim ustvarila družino. Imata dve hčerki in dva vnuka, za katera je napisala številne zgodbe, ki jih je slišala od svojega očeta. Iz teh zgodb je nastala pričujoča knjig.


Priporočamo še