Zasilni izhodi

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-194-8
Št. strani:
192
Vezava:
mehka, črno bele avtorjeve ilustracije

V dvanajstih surealno začrtanih zgodbah Zasilni izhodi, v katerih se vsakdanjost sooča z absurdom sodobnega časa, zaživijo plastični Pisonovi liki, neodrasli štiridesetletniki, večni sanjači, ki zgubljajo stik z realnim svetom, ali čustveno…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

V dvanajstih surealno začrtanih zgodbah Zasilni izhodi, v katerih se vsakdanjost sooča z absurdom sodobnega časa, zaživijo plastični Pisonovi liki, neodrasli štiridesetletniki, večni sanjači, ki zgubljajo stik z realnim svetom, ali čustveno zaznamovani ljudje, ki svojih ran ne morejo zaceliti. Kljub izzivalnim in problematičnim motivom sodobne družbe, ki pogosto zapade v grotestko, ohranja pisatelj vero v smisel in v pozitivni razvoj dogodkov, do katere se dokoplje tudi s pomočjo blage ironije.


Igor Pison se je rodil v Trstu mara 1982. Po diplomi iz germanistike na tržaski Filozofski fakulteti se je preselil v Nemčijo, kjer je zaključil študij operne in dramske režije na državni akademiji August Everding v Münchnu. Velijko sodeluje kot režiser s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu in z ljubljansko Dramo, za katero je dramatiziral in režiral delo Maje Haderlap Angel pozabe. Redno sodeluje kot avtor besedil za tržaško radijsko postajo Radio Trst A. Njegov knjižni prvenec “Squarci” (Razparanja) je izšel leta 2011 v italijanskem jeziku.


Priporočamo še