Pozneje se pomeniva

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-179-9
Št. strani:
160
Vezava:
mehka

V zbirki Pozneje se pomeniva Mateja Gomboc pripoveduje zgodbe žensk različnih starosti in iz različnih socialnih okolij, pripoveduje o prelomnih trenutkih v njihovem življenju, ki odpirajo okno v njih čustveni,…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 14,00 

V zbirki Pozneje se pomeniva Mateja Gomboc pripoveduje zgodbe žensk različnih starosti in iz različnih socialnih okolij, pripoveduje o prelomnih trenutkih v njihovem življenju, ki odpirajo okno v njih čustveni, doživljajski in duhovni svet. Te so junakinje iz preteklosti – aleksandrinke, ženske, zaznamovane od vojnega časa in povojnih pobojev – in iz sedanjosti, skupno pa jim je to, da so ujete v razsežnost, ki jo zaznamuje tiho nasilje neizraženih besed, neudejanjenega upora, neizživetih čustev, a hkrati želja po spoznanju in hrepenenje po uresničenju lastne usode.

Spremno besedo je napisala Vita Žerjal Pavlin.


Mateja Gomboc živi z družino v Ljubljani, toda zvestoba primorskim koreninam diha iz vsake njene besede. Je profesorica slovenščine in italijanščine na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani in sooblikovalka revije Mavrica. Ljubezen do jezika jo vodi k ustvarjanju učbenikov za slovenski jezik, v domišljijskem svetu pa se rojevajo zgodbe, tako za otroke kot za odrasle. Pri različnih založbah je izšlo že nekaj knjig za otroke (Matic in Meta vsepovsod, Polonca, mala in velika, Tinka), mladinski roman Ime mi je Jon.


Priporočamo še