Kramljanje o medicinski šoli. Avtobiografija. 1925–1995

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-104-7 
Št. strani:
542
Vezava:
trda, črno-bele fotografije

Iz nemščine prevedli: Andreja Hočevar in Andreja Skarlovnik. Uvodna beseda: Käthe Grah Professor za nevroanatomijo in za primerjalno nevropatologijo, direktor Nevroanatomskega inštituta v Bernu, Tržačan Giorgio Pilleri se je ukvarjal…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 35,00 

Iz nemščine prevedli: Andreja Hočevar in Andreja Skarlovnik.

Uvodna beseda: Käthe Grah

Professor za nevroanatomijo in za primerjalno nevropatologijo, direktor Nevroanatomskega inštituta v Bernu, Tržačan Giorgio Pilleri se je ukvarjal s presenilnimi boleznimi, z Alzheimerjevo boleznijo in s Pickovo atropijo.

Prvi in drugi del avtobiografije sta posvečena poreklu, mladosti v Trstu in izobraževanju na Dunaju in v Švici. Preostali del knjige pa vsebuje opise avtorjevih potovanj. Večji del svojega življenja je Pilleri posvetil raziskovanju delfinov. Potovanja po sledeh tega našega “morskega brata” ga vodijo v najbolj oddaljene kotičke sveta: v močvirja Amazonke, na nenaseljene ptičje otoke v Severnem morju, v pakistansko puščavo, na propadajoč iranski otok v hormuških vratih, na Japonsko, v Združene države, v Južno Afriko, Indijo in drugam. Delo je živahno in prijetno napisano, veliko je anekdot, preveva pa ga bogastvo in globina Pillerijevega duha.


Giorgio Pilleri se je rodil v Trstu leta 1925. Po diplomi iz medicine na dunajski univerzi se je preselil v Švico, kjer se je posvetil razsikovanju nevroanatomije, predvsem dilfinje. Več let je vodil Nevroanatomski inštitut v Bernu.


Priporočamo še