Primorski Sokoli bodo še leteli

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-193-1
Št. strani:
144
Vezava:
mehka, barvne fotografije

V zborniku so zbrani prispevki sedemnajstih avtorjev, ki pričujejo o vlogi, pomenu in delu neutrudnega športnega in narodnega buditelja na Tržaškem Bojana Pavletiča, ki je bil ustanovitelj športnega združenja Bor…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 16,00 

V zborniku so zbrani prispevki sedemnajstih avtorjev, ki pričujejo o vlogi, pomenu in delu neutrudnega športnega in narodnega buditelja na Tržaškem Bojana Pavletiča, ki je bil ustanovitelj športnega združenja Bor in številnih športnih pobud, namenjenih predvsem otrokom in mladini. Delo bogati pestro slikovno gradivo. Uvodno besedo sta napisala pisatelj Alojz Rebula in predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Pri zborniku so ob uredniku Mariu Šušteršiču sodelovali: Dušan Jakomin, Tomaž Pavlin, Aldo Rupel, Milan Pahor, Boris Pahor, Saša Rudolf, Lojze Abram, Ivan Križnar, Miloš Tul, Gorazd Vesel, Ivan Peterlin, Dušan Kalc, Branko Lakovič, Lelja Rehar Sancin.

V zadnjem delu knjige je ob dokumentarnem gradivu objavljenih nekaj pesmi, ki jih je napisal sam Bojan Pavletič.


Mario Šušteršič se je rodil v Trstu, 13. septembra 1941. Po opravljeni maturi na Državnem tehničnem zavodu se je zaposlil kot uradnik pri slovenskih podjetjih. Več let je upokojen.

Časnikarsko pot je začel samostojno leta 1969 pri Športnem uredništvu radia Ljubljane z rubriko Tržaško športno pismo (kasneje pri Radiu Slovenija). Leta 1972 je začel sodelovanje z Radiom Trst A. Že prej je pisal za Primorski dnevnik, nato pa še za beograjsko Borbo, E Sport, Dan, Trieste Sport, Il Meridiano, Delavsko Enotnost, Delo Ljubljana, Olimpijski bilten, revijo Sport (izdaja jo Fakulteta za telesno kulturo). Sodeloval je s koprsko televizijo in s slovensko televizijo Rai3 za FJK.

Izdal in sodeloval je pri raznih književnih izdajah v zvezi s slovenskim športom v Italiji.


Priporočamo še