DALMATINO

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-250-1
Št. strani:
200
Vezava:
mehka

V sodelovanju z založbo Adam je Mladika izdala knjigo primorskega zgodovinarja, novinarja in publicista Tina Mamića DALMATINO, ki prinaša več deset kolumn in komentarjev, že objavljenih v različnih medijih. Obravnavane…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 20,00 

V sodelovanju z založbo Adam je Mladika izdala knjigo primorskega zgodovinarja, novinarja in publicista Tina Mamića DALMATINO, ki prinaša več deset kolumn in komentarjev, že objavljenih v različnih medijih. Obravnavane teme so zelo raznolike in gredo od množice najrazličnejših komičnih in absurdnih situacij, s katerimi se preprost človek skoraj vsakodnevno srečuje zaradi površnosti, birokratske drže ali oholosti oblastnih in drugih struktur, pa vse do zelo resnih aktualnih problemov slovenske družbe.

Mamićevo pisanje ima vrsto odlik, ki bralca vlečejo in se ga ne naveličaš. Doživljaš ga kot pogovor, v katerem tudi sam sodeluješ. Avtor biča birokratske odklone in resne družbene stranpoti, vendar pri tem ne pleteniči, se ne spreneveda in ne moralizira v prazno, ampak s svojimi teksti skupaj z bralcem razmišlja na glas in išče izhod iz družbenih zablod.


Priporočamo še