Zbornik 50. študijskih dnevov Draga

Avtor:
ISBN:
978-88-7342-234-1
Št. strani:
144
Vezava:
mehka, črno-bele fotografije

Petdeset delcev še ni celota   Študijski dnevi Draga 2015 so bili petdeseti. V zborniku so zbrana besedila predavanja, okroglih miz in debat, ki so se zvrstile v Parku Finžgarjevega…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 12,00 

Petdeset delcev še ni celota

 

Študijski dnevi Draga 2015 so bili petdeseti. V zborniku so zbrana besedila predavanja, okroglih miz in debat, ki so se zvrstile v Parku Finžgarjevega doma na Opčinah od petka, 28. avgusta, do nedelje, 30. avgusta.

Po začetnih pozdravih je v zborniku objavljeno besedilo okrogle mize “Zakaj Draga”, ki so jo oblikovali predsednik organizacijskega odbora Drage Sergij Pahor ter bivši predavatelji na študijskih dnevih Katica Cukjati, Tine Hribar in Andrej Capuder.  Sledi besedilo multimedijskega prispevka, ki so ga oblikovali mladih vsoboto popoldne, okroglo mizo z naslovom “Petdeset delcev  še ni celota”.  V knjigi sledi pridiga nadškofa Stanislava Zoreta, ki je na Dragi maševal v nedeljo zjutraj.  Za njim je nastopila pisateljica in pesnica Alenka Rebula s predavanjem “Moč dvojine: preobrazba moškega in ženske za narodno rodovitnost”. Popoldne je predsednica Slavističnega društva Trst-Gorica-Videm Marija Pirjevec predstavila Rebulov zbornik 2. Četrto Peterlinovo nagrado so izročili Slovenski kulturni akciji iz Buenos Airesa, prav tako v nedeljo popoldne. Študijski dnevi so se zakjučili s predavanjem filozofa Edvarda Kovača “Že danes je jutri ali slovenska prihodnost”.


Priporočamo še