Mladika 6 – 7 / 2021

ISBN:
ISSN 1124-657X
Št. strani:
88 + 8 strani Rasti
Vezava:
mehka, barvni tisk

Mladika z zaporedno številko 6-7 je v dobršnem delu posvečena obeležitvi 30-letnice slovenske osamosvojitve. Obširna rubrika zajema ekskluzivne zapise, in sicer pričevanje predsednika slovenske vlade Janeza Janše, ki poudarja pomen…

Preberite več
Na zalogi
Cena: 4,00 

Mladika z zaporedno številko 6-7 je v dobršnem delu posvečena obeležitvi 30-letnice slovenske osamosvojitve. Obširna rubrika zajema ekskluzivne zapise, in sicer pričevanje predsednika slovenske vlade Janeza Janše, ki poudarja pomen zamejstev in Slovencev po svetu v procesu osamosvajanja, zapis predsednika prve demokratično izvoljene slovenske vlade Lojzeta Peterleta, pogovor, ki ga je Erika Jazbar opravila z nadškofom Antonom Stresom, ter pogovor z novinarjem in političnim analitikom Petrom Jančičem.

Ob pomembni obletnici sta se oglasila tudi bivši južnotirolski parlamentarec Michl Ebner in nekdanji poslanec iz Doline Aoste Luciano Caveri, ki sta bila pred tridesetimi leti solidarna do slovenskega naroda. Svoje doživljanje osamosvojitve med Slovenci v ZDA objavlja tudi Mira Kosem iz Clevelanda. S svojim pričevanjem sodeluje pri razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju Vtisi 30. Spomini Slovenk in Slovencev po svetu. Na mesto uvodnika je objavljena pesem Ljubke Šorli Čudež rojstva, ki jo je goriška pesnica napisala ob doživljanju razglasitve neodvisnosti. Zanimiva je tudi objava sporočila udeležencev srečanja kulturnih revij Primorske leta 1988 v Tupelčah.


Priporočamo še