Za pravico in skupnost na Slovenski matici

Datum: 17. maja 2023
Čas: 10:30
Kraj: Dvorana Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana

Slovenska matica in založba Mladika vabita na predstavitev knjige Draga Štoke Za pravico in skupnost. Poslanstvo društva Pravnik v Trstu, ki bo v sredo, 17. maja, ob 10.30 v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8/I, Ljubljana.

Na predstavitvi se bosta z avtorjem Dragom Štoko pogovarjala zgodovinarka dr. Mateja Jeraj iz Arhiva Republike Slovenije in dolgoletni odvetnik, član Sodnega sveta Republike Slovenije ter odgovorni urednik revije Odvetnik Andrej Razdrih. Pogovor bo povezoval tržaški časnikar in urednik obravnavane knjige Ivo Jevnikar.

Knjiga Draga Štoke Za pravico in skupnost. Poslanstvo društva Pravnik v Trstu (Mladika, Trst 2023) govori o družbeni vlogi primorskih odvetnikov v zadnjem stoletju. To je enajsta knjiga dolgoletnega odvetnika, rojenega leta 1937 na Kontovelu, deželnega svetovalca (1968–1988) in deželnega tajnika stranke Slovenska skupnost ter pozneje predsednika Sveta slovenskih organizacij (2005–2015). Odvetnik Štoka na poljuden, a natančen način predstavlja vlogo in delo Društva Pravnik. Avtor v pripoved marsikje vpleta tudi osebne spomine in razmišljanja, tako da je nastala živa in aktualna pripoved.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj dostavo